KOMRA rrjeti i pajtimit

Agron Shabani

Agron Shabani nga komuna e Klinës, jetoi në fshatin Jashanicë e Poshtme në Kosovë. Familja e tij i përket minoritetit egjiptas i cili së bashku me minoritetin ashkanli dhe atë rom pësuan rëndë gjatë luftës në Kosovë. Pjesëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, më 17 qershor 1999 e vranë babain e tij Shabanin dhe bëllaun Bajramin, dhe pastaj e dogjën shtëpinë e tyre familjare. Me pjesën e mbetur të familjes Agron Shabani tani jeton si person i zhvendosur në Rozhajë. Ai dëshmoi në Forumin IV Rajonal për Drejtësinë Tranzicionale, më 28 dhe 29 tetor 2008, në Prishtinë, Kosovë.

Dëshmia e Agron Shabanit

Dëshmia në dispozicion në gjuhën shqipe, me përkthim në serbisht.